Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 2017/625

Прехрамбени производи – Детекција озрачених прехрамбених производа који садрже кристални шећер применом методе ESR спектроскопије

60.60   Стандард објављен

Прехрамбени производи – Одређивање елемената у траговима – Део 2: Одређивање укупне живе атомском флуоресцентном спектрометријом (AFS) –техником хладних пара после разарања под притиском

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 1: Одређивање броја сулфиторедукујућих Clostridium spp. техником бројања колонија

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 2: Одређивање броја Clostridium perfringens техником бројања колонија

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. – Део 3: Откривање Clostridium perfringens

60.60   Стандард објављен

Прехрамбени производи – Одређивање T-2 токсина и HT-2 токсина у житима и производима од жита за одојчад и малу децу применом HPLC-MS/MS после пречишћавања помоћу SPE

60.60   Стандард објављен

Анализа молекуларних биомаркера – DNK бар-кодирање риба и производа од рибе коришћењем одређених сегмената гена митохондријског цитохрома b и митохондријског цитохрома c оксидазе I

60.60   Стандард објављен

Прехрамбени производи – Одређивање цитринина у прехрамбеним производима помоћу HPLC-MS/MS

60.60   Стандард објављен

Прехрамбени производи – Одређивање остатака пестицида помоћу GC- и LC-MS/MS (SweEt) након екстракције са етил-ацетатом

90.20   Почетак поступка преиспитивања стандарда

Прехрамбени производи – Детекција озрачених прехрамбених производа који садрже целулозу применом методе ESR спектроскопије

60.60   Стандард објављен

Аутентичност хране – DNK бар-кодирање шкољкаша и производа добијених од шкољкаша коришћењем дефинисаног сегмента митохондријалног гена 16S rRNK

60.60   Стандард објављен

Аутентичност хране – DNK бар-кодирање меса добијених од сисара и живине коришћењем дефинисаних сегмената митохондријалног гена цитохрома b и цитохрома c оксидазе I

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Методе откривања ларви Anisakidae L3 у риби и производима од рибе -- Део 1: UV метода са пресовањем

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Методе откривања ларви Anisakidae L3 у риби и производима од рибе – Део 2: Метода вештачке дигестије

60.60   Стандард објављен