Телефон: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Продаја стандарда: prodaja@iss.rs Семинари, обуке: iss-edukacija@iss.rs Информације о стандардима: infocentar@iss.rs
Стевана Бракуса 2, 11030 Београд
Главни мени

Пројекти

Претражите српске, европске и међународне стандарде. Одредите организацију која је доносилац стандарда, изаберите ознаку стандарда или кључну реч и завршите жељену претрагу. Можете додати и фазу у изради стандарда или комитет/комисију која је израдила стандард.

Критеријум: 882/2004

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Campylobacter spp. – Део 1: Метода откривања

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Campylobacter spp. – Део 2: Техника бројања колонија

60.60   Стандард објављен

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za otkrivanje patogene Yersinia enterocolitica

60.60   Стандард објављен

Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za otkrivanje i određivanje broja Listeria monocytogenes i Listeria spp. – Deo 1: Metoda otkrivanja

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране — Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp. — Део 1: Метода откривања

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp.– Део 2: Метода одређивања броја

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране — Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp. — Део 2: Метода одређивања броја

60.60   Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi – Određivanje sadržaja nitrata i/ili nitrita – Deo 2: HPLC/IC metoda za određivanje sadržaja nitrata u povrću i proizvodima od povrća

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Прехрамбени производи – Детекција озрачених прехрамбених производа који садрже кристални шећер применом методе ESR спектроскопије

60.60   Стандард објављен

Prehrambeni proizvodi – Određivanje domoične kiseline u sirovim školjkama i ribama i kuvanim dagnjama metodom RP-HPLC sa UV detekcijom

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 1: Одређивање броја сулфиторедукујућих Clostridium spp. техником бројања колонија

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. - Део 2: Одређивање броја Clostridium perfringens техником бројања колонија

60.60   Стандард објављен

Микробиологија ланца хране – Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Clostridium spp. – Део 3: Откривање Clostridium perfringens

60.60   Стандард објављен

Mikrobiologija lanca hrane — Horizontalna metoda za određivanje virusa hepatitisa A i norovirusa, korišćenjem RT-PCR u realnom vremenu — Deo 1: Metoda za kvantifikaciju

60.60   Стандард објављен

Прехрамбени производи – Детекција алергена у храни имунолошким методама – Део 1: Општа разматрања

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Prehrambeni proizvodi — Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije — Deo 1: Opšta razmatranja

90.60   Завршетак поступка преиспитивања стандарда

Prehrambeni proizvodi – Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije – Deo 2: Celer (Apium graveolens) – Detekcija specifičnih DNK sekvenci u kuvanim kobasicama, PCR-om u realnom vremenu

90.93   Одлука о потврђивању стандарда

Прехрамбени производи – Детекција алергена у храни методама молекуларне биологије – Део 3: Лешник (Corylus avellana) – Квалитативна детекција специфичних DNK ДНК секвенци у чоколади методом PCR у реалном времену

60.60   Стандард објављен