Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 1186-10:2008

Materijali i predmeti u dodiru sa prehrambenim proizvodima - Plastične mase - Deo 10: Metode ispitivanja za ukupnu migraciju u maslinovo ulje (modifikovana metoda koja se koristi u slučajevima nepotpune ekstrakcije maslinovog ulja)

Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics - Part 10: Test methods for overall migration into olive oil (modified method for use in cases where incomplete extraction of olive oil occurs)
26. 11. 2008.
95.99   Povučen   30. 11. 2022.

Опште информације

95.99     30. 11. 2022.

ISS

E194

Evropski standard

67.250  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom utvrđuju se metode ispitivanja za određivanje ukupne migracije u simulatorima masne hrane iz plastičnih materijala i predmeta potpunim potapanjem delića uzoraka za ispitivanje u simulator masne hrane na bilo kojoj temperaturi iznad 5 oC do i uključujući 175 °C za izabrano vreme.

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN 1186-10:2008
95.99 Povučen
30. 11. 2022.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN 1186-2:2022

Povezani projekti

Identičan sa EN 1186-10:2002