Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Standardi i potrošači

Kada su proizvodi i usluge usklađeni sa važećim standardima, potrošači mogu da imaju poverenja u njihovu bezbednost, pouzdanost i kvalitet. Standardi kojima se definišu dozvoljena emisija gasova i zračenja i ekološki aspekti proizvoda doprinose naporima za očuvanje životne sredine, vazduha, vode i zemljišta, a time i zdravlja građana.

Potrošač ima korist od standardizacije na nekoliko načina:

Uključivanje potrošača: Predstavnik potrošača može da bude učesnik u procesu razvoja standarda i da utiče na njegov sadržaj. U pravnom smislu, standardi su korisni kada se mora identifikovati opasna ili neusklađena roba široke potrošnje nakon što je plasirana na tržište, nezavisno od tehničkog propisa;

Sigurnost potrošača: Proizvodi mnogih dobavljača usaglašeni su sa istim standardima za bezbednost ili kompatibilnost, pa potrošaču pružaju mogućnost izbora u pogledu drugih elemenata, kao što su cena i način izrade. Potrošačima stiču veću sigurnost kada znaju da je proizvodkoji su nabavili bezbedan i da je kompatibilan sa opštim sistemima kao što su: napajanje, internet, telekomunikacije, itd.

Održivost: Standardi se široko koriste u sistemima zaštite na radu, zaštite životne sredine i sve više u određivanju socijalnih aspekata održivog razvoja, što u konačnom ishodu koristi društvu.