Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Informacioni centri za standarde u regionalnim privrednim komorama

U cilju pravovremenog informisanja javnosti o najnovijim izdanjima standarda i standardizaciji uopšte, ISS je, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i Privrednom komorom Srbije, formirao informacione centre u regionalnim privrednim komorama u šest gradova Srbije – Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Zaječaru, Kragujevcu i Nišu, koji su počeli sa radom od 1. januara 2019. godine.

Uz podršku zaposlenih u ovim centrima, predstavnici mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i svi ostali zainteresovani, mogu besplatno da pristupe kompletnim tekstovima važećih srpskih standarda i da dobiju potrebne informacije u vezi sa standardima koji su im važni za poslovanje.

Standardi su važan strateški alat koji kompanijama pomaže u efikasnijem poslovanju, povećanju produktivnosti i smanjenju troškova, kao i u suočavanju sa nekim od najzahtevnijih izazova savremenog poslovanja i omogućavanju pristupa novim tržištima. Zahvaljujući ovoj novoj usluzi ISS-a, privrednicima je omogućeno da se najpre upoznaju sa standardima iz odgovarajuće oblasti, a potom i da naknadnim uvođenjem standarda omoguće svojim kompanijama višestruku korist.

Usluge koje nudi Institut, a koje mogu biti posebno interesantne za sva pravna lica koja su istovremeno članovi regionalnih privrednih komora su:

- Sertifikacija sistema menadžmenta

- Stručna pomoć u primeni srpskih standarda

- Uslužno prevođenje standarda sa engleskog na srpski jezik

- Nacionalni znak usaglašenosti

- Pretraga i kupovina standarda

Unapređenje rada infocentara za standarde u regionalnim privrednim komorama

Rukovodstvo ISS-a posetilo infocentre u Regionalnim privrednim komorama u Nišu i Zaječaru

Obilazak infocentara u Regionalnim privrednim komorama u Valjevu i Kragujevcu

Informacioni centri za standarde u regionalnim privrednim komorama