Objavljen
Odnosi se na prenosne aparate koji su predviđeni za pripremanje hrane pečenjem u pećnici, na ražnju i roštilju. Primeri ovih aparata su roštilji za upotrebu van kuće, kontaktni roštilji, grejne ploče, aparati za sušenje hrane, roštilji sa posudom, tosteri i kalupi za pečenje kolača. Za stacionarne pećnice i roštilje, videti SRPS EN 60335-2-6. Za ploče za podgrevanje, videti SRPS EN 60335-2-13. za mikrotalasne pećnice, videti SRPS EN 60335-2-25. Za roštilje za upotrebu van kuće, videti SRPS EN 60335-2-78.
NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.
OBJAVLJEN
SRPS EN 60335-2-9:2008/A13:2011
60.60
Standard objavljen
29. 8. 2011.
OBJAVLJEN
SRPS EN IEC 60335-2-9:2023