Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 13301:2013

Senzorske analize — Metodologija — Opšte uputstvo za utvrđivanje praga detekcije mirisa, arome i ukusa postupkom obaveznog izbora sa tri alternative (3-AFC)

Sensory analysis — Methodology — General guidance for measuring odour, flavour and taste detection thresholds by a three-alternative forced-choice (3-AFC) procedure
29. 11. 2013.
95.99   Povučen   31. 8. 2018.

Опште информације

95.99     31. 8. 2018.

ISS

E034-12

Međunarodni standard

67.240  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

U ovom međunarodnom standardu su data uputstva za:
— dobijanje podataka o detekciji hemijskih podražaja koji izazivaju odgovore na miris, aromu i ukus primenom AFC-3-a (postupak obaveznog izbora sa tri alternative);
— obradu podataka za procenu vrednosti praga i njegovih graničnih grešaka, kao i ostalih statističkih podataka koji se odnose na detekciju podražaja.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 13301:2013
95.99 Povučen
31. 8. 2018.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS ISO 13301:2018

Povezani projekti

Identičan sa ISO 13301:2002