A quantity of cocoa beans formed by combining and mixing the primary samples from different positions in the lot.
količina kakao-zrna dobijena spajanjem i mešanjem pojedinačnih uzoraka uzetih sa različitih mesta proizvodne partije.
količina kakao-zrna dobijena spajanjem i mešanjem pojedinačnih uzoraka uzetih sa različitih mesta proizvodne partije.
A quantity of beans despatched or transported at one time and covered by a particular contract or shipping document.
količina zrna isporučena ili transportovana istovremeno i praćena posebnim ugovorom ili transportnim dokumentom.
količina zrna isporučena ili transportovana istovremeno i praćena posebnim ugovorom ili transportnim dokumentom.
A small sample representative of the quality of the lot, obtained from the bulk sample or the reduced sample and intended for laboratory examination.
mali uzorak reprezentativan za kvalitet proizvodne partije, dobijen iz zbirnog uzorka ili smanjenog uzorka a namenjen za laboratorijska ispitivanja.
mali uzorak reprezentativan za kvalitet proizvodne partije, dobijen iz zbirnog uzorka ili smanjenog uzorka a namenjen za laboratorijska ispitivanja.
A quantity of merchandise assumed to be of uniform characteristics, taken from the consignment and permitting the quality of the merchandise to be assessed.
količina robe za koju se podrazumeva da je ujednačenih karakteristika, koja je uzeta iz pošiljke i omogućava procenu kvaliteta.
količina robe za koju se podrazumeva da je ujednačenih karakteristika, koja je uzeta iz pošiljke i omogućava procenu kvaliteta.
A small quantity of cocoa beans taken from a single position in the lot.
mala količina kakao-zrna uzeta jednim zahvatom sa jednog mesta proizvodne partije.
mala količina kakao-zrna uzeta jednim zahvatom sa jednog mesta proizvodne partije.
A quantity of cocoa beans obtained, if necessary, by the reduction of the bulk sample and from which is taken the final lot sample.
količina kakao-zrna dobijena, ako je potrebno, smanjivanjem zbirnog uzorka od kojeg se uzima konačni uzorak proizvodne partije.
količina kakao-zrna dobijena, ako je potrebno, smanjivanjem zbirnog uzorka od kojeg se uzima konačni uzorak proizvodne partije.