Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Kako postati imenovano telo za građevinske proizvode?

Trajanje: jednodnevna obuka

Institut za standardizaciju Srbije nastavlja seriju vebinara o izmenama u zakonodavstvu u oblasti građevinarstva, temom koja je od posebnog značaja za sve organizacije koje žele da postanu imenovana tela za građevinske proizvode. Na samom početku, u fokusu će biti predstavljanje pravnog okvira za imenovanje tela iz Zakona o građevinskim proizvodima, kao jedinstvenom propisu za stavljanje i činjenje dostupnim na tržištu građevinskih proizvoda. Potom sledi upoznavanje sa zahtevima koje tela moraju da ispune da bi bila akreditovana, kao i zahtevima za imenovanje i obavezama koje proističu iz toga. Pozivamo vas da čujete nešto više o zahtevima koje moraju da ispune tela da bi bila imenovana za postupak ocenjivanja i verifikacije stalnosti performansi ili tehničkog ocenjivanja u oblasti građevinskih proizvoda.

Predavači na ovom vebinaru su:

Nina Vukosavljević, samostalni savetnik, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za stambenu i arhitektonsku politiku, komunalne delatnosti i energetsku efikasnost, Odsek za arhitektonsku politiku i građevinske proizvode

Danijela Pršić, samostalni savetnik, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za stambenu i arhitektonsku politiku, komunalne delatnosti i energetsku efikasnost, Odsek za arhitektonsku politiku i građevinske proizvode

Ivan Dugandžić, rukovodilac odeljenja za akreditaciju laboratorija, Akreditaciono telo Srbije

Jelena Skoković, ISS, viši organizator za poslove standardizacije u oblasti građevinarstva

Vebinar je namenjen svim učesnicima na tržištu građevinskih proizvoda, od onih koji građevinski proizvod stavljaju na tržište i čine ga dostupnim (proizvođači, distributeri, uvoznici ili zastupnici), preko laboratorija za ispitivanje, sertifikacionih tela, do onih koji su korisnici građevinskih proizvoda (projektanti, izvođači ili nadzor).

Cilj vebinara je pružanje osnovnih znanja o vrstama tela u oblasti građevinskih proizvoda, zahtevima za akreditaciju i za imenovanje tih tela.

Pored toga, za sve učesnike vebinara koji prilikom prijave naruče standard SRPS ISO/IEC 17025:2017 i/ili SRPS ISO/IEC 17065:2016, odobrava se poseban popust od 30% na visinu naknade za standarde. Sve dodatne informacije možete dobiti putem adrese e-pošte: iss-edukacija@iss.rs ili tel.: 011/3409-340.

Prijavite se za učešće na ovom vebinaru putem sledećeg linka: https://forms.gle/9PuqTJz38n7BRzUn9

Nakon formiranja grupe polaznika vebinara, dostavićemo vam tačan datum održavanja i detaljan program obuke.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: iss-edukacija@iss.rs

Datumi obuka

Molimo Vas izaberite obuku koju želite da pohađate. Možete rezervisati mesta za tri učesnika putem veb sajta.*

*Navedena cena je za jednu osobu. Za organizacije koje prijave više od dva polaznika za istu obuku, za sve polaznike odobrava se popust u iznosu od 10% visine naknade po učesniku.