Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Unapređenje rada infocentara za standarde u regionalnim privrednim komorama

Institut za standardizaciju Srbije je u cilju kontinuiranog unapređenja svojih usluga, 22. oktobra 2020. godine organizovao onlajn-sastanak sa predstavnicima infocentara u regionalnim privrednim komorama u Subotici, Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Kragujevcu i Zaječaru. Kako je Institut od tada uveo brojne novine u svom poslovanju, ovaj sastanak je bio prilika i da se predstave te novine, ali i da se razmene iskustva i utisci u dosadašnjem radu. Istovremeno, predstavnici infocentara su ukazali i na probleme u radu i dali niz korisnih predloga za poboljšanje rada infocentara i njihovu promociju.

Predstavnik Instituta je učesnicima sastanka najpre predstavio novi veb-sajt ISS-a i ukratko im pojasnio novi sistem pretraživanja standarda, kao i detalje u vezi sa učlanjenjem u komisije za standarde. Takođe, predstavnik Instituta je govorio o mogućnostima slobodnog preuzimanja standarda koji se odnose na medicinsku i zaštitnu opremu, što je jedna od odluka donetih na evropskom i međunarodnom nivou u cilju globalne borbe protiv COVID-19. Podržavajući ovu odluku Institut je omogućio slobodan pristup ovim standardima svim zainteresovanim stranama, proizvođačima i ostalima koji u ovom vremenu pandemije žele da svoje proizvodne pogone preusmere na proizvodnju zaštitnih rukavica, odeće, maski i druge zaštitne i medicinske opreme.