Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 3960:2001

Ulja i masti biljnog i životinjskog porekla - Određivanje peroksidnog broja

Animal and vegetable fats and oils — Determination of peroxide value
29. 3. 2001.
29. 3. 2001.
95.99   Povučen   27. 12. 2011.

Опште информације

95.99     27. 12. 2011.

ISS

E034-2,11

Međunarodni standard

67.200.10  

srpski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje peroksidnog broja kod ulja i masti biljnog i životinjskog porekla. Deo uzorka za ispitivanje rastvori se u smeši sirćetne kiseline i izooktana i dodaje rastvor kalijum-jodida.Titracija oslobođenog joda vrši se standardnim volumetrijskim rastvorom natrijum-tiosulfata.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS E.K8.034:1991

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 3960:2001
95.99 Povučen
27. 12. 2011.

REVIDIRAN OD

POVUČEN
SRPS EN ISO 3960:2011

Povezani projekti

Identičan sa ISO 3960:1998

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o kvalitetu i drugim zahtevima za jestiva biljna ulja i masti, margarin i druge masne namaze, majonez i srodne proizvode

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE