Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS E.B2.137:1964

Trešnje za industrijsku preradu

Cherry for industrial processing
1. 5. 1964.
1. 5. 1964.

Опште информације

90.93     31. 1. 2022.

ISS

E034-3

Nacionalni standard

67.080.10  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Propisuju se uslovi kvaliteta sorata trešnje (prunus avium l.) Za industrijsku preradu. Zavisno od svojstava ploda trešnja se razvrstava u dva kvaliteta: I i II, a prema sortnim odlikama za određeni vid prerade (pasterizovana trešnja, kompot, pulpa, smrznuta trešnja i kašasti sok), propisani su uslovi za oba utvrđena kvaliteta na osnovu spoljašnjeg izgleda plodova, zrelosti, boje, ukusa, sadržaja suve materije i sadržaja kiselina, dok je veličina data prečnikom ploda u mm. Dati su uslovi pakovanja, ambalaže, čuvanja.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS E.B2.137:1964
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
31. 1. 2022.

Nacionalni propisi i standardi

Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za voće, povrće i njihove proizvode namenjene za industrijsku preradu

MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE