Povučen
Ovim standardom utvrđuju se tri metode (dve titrimetrijske i jedna potenciometrijska) za određivanje kiselosti masti i ulja životinjskog i biljnog porekla. Kiselost se obično izražava kao kiselinski broj ili alternativno kao konvencionalno izračunata kiselost. Standard se primenjuje na rafinisane i sirove biljne i životinjske masti i ulja, saponifikovane masne kiseline ili tehničke masne kiseline. Metoda se ne primenjuje na voskove. Pošto su metode potpuno nespecifične one se ne mogu koristiti za pravljenje razlike između mineralnih kiselina, slobodnih masnih kiselina i drugih organskih kiselina. Stoga kiselinski broj uključuje sve mineralne kiseline koje mogu biti prisutne.
POVUČEN
SRPS ISO 660:2000
POVUČEN
SRPS EN ISO 660:2011
95.99
Povučen
23. 12. 2015.
POVUČEN
SRPS EN ISO 660:2015
МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ