high fat product (> 75 % fat) having the same constituents as butter but a composition that does not meet the Codex definition for butter NOTE Reduced fat butters (e.g. 3/4 fat, 1/2 fat) are considered to belong to the class of spreadable fats.
proizvod sa visokim sadržajem masti (75 %) koji ima iste sastojke kao maslac, ali čiji sastav ne zadovoljava Codex definiciju za maslac
NAPOMENA Smatra se da maslac sa smanjenim sadržajem masti (npr. 3/4 masti i 1/2 masti) pripada klasi masnih namaza.
proizvod sa visokim sadržajem masti (75 %) koji ima iste sastojke kao maslac, ali čiji sastav ne zadovoljava Codex definiciju za maslac
NAPOMENA Smatra se da maslac sa smanjenim sadržajem masti (npr. 3/4 masti i 1/2 masti) pripada klasi masnih namaza.
mass fraction of substances determined by the procedure specified in this International Standard NOTE The fat content is expressed as a mass fraction in percent.
maseni udeo supstancija koji se određuje postupkom utvrđenim u ovom standardu
NAPOMENA Sadržaj masti se izražava kao maseni udeo u procentima.
maseni udeo supstancija koji se određuje postupkom utvrđenim u ovom standardu
NAPOMENA Sadržaj masti se izražava kao maseni udeo u procentima.