Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

provera

engleski

Termin
audit
Opis

systematic, independent and documented process (3.36) for obtaining audit evidence and evaluating it objectively to determine the extent to which the audit criteria are fulfilled Note 1 to entry: An audit can be an internal audit (first party) or an external audit (second party or third party), and it can be a combined audit (combining two or more disciplines). Note 2 to entry: An internal audit is conducted by the organization itself, or by an external party on its behalf. Note 3 to entry: “Audit evidence” and “audit criteria” are defined in ISO 19011. Note 4 to entry: Relevant disciplines are, for example, food safety management, quality management or environmental management.

srpski

Termin
provera
Opis

sistematičan, nezavisan i dokumentovan proces (3.36) za dobijanje dokaza provere i njegovo objektivno vrednovanje da bi se utvrdio obim do kojeg su ispunjeni kriterijumi provere NAPOMENA 1 uz termin: Provera može da bude interna (provera preko prve strane) ili eksterna (provera preko druge strane ili provera preko treće strane) i može da bude kombinovana provera (kombinovanje dve ili više disciplina). NAPOMENA 2 uz termin: Internu proveru sprovodi sama organizacija ili neka eksterna strana u njeno ime. NAPOMENA 3 uz termin: „Dokaz provere” i „kriterijum provere” definisani su u ISO 19011. NAPOMENA 4 uz termin: Relevantne discipline su, na primer, menadžment bezbednošću hrane, menadžment kvalitetom ili menadžment životnom sredinom.

srpski

Termin
provera
Opis

sistematičan, nezavisan i dokumentovan proces (3.36) za dobijanje dokaza provere i njegovo objektivno vrednovanje da bi se utvrdio obim do kojeg su ispunjeni kriterijumi provere NAPOMENA 1 uz termin: Provera može da bude interna (provera preko prve strane) ili eksterna (provera preko druge strane ili provera preko treće strane) i može da bude kombinovana provera (kombinovanje dve ili više disciplina). NAPOMENA 2 uz termin: Internu proveru sprovodi sama organizacija ili neka eksterna strana u njeno ime. NAPOMENA 3 uz termin: „Dokaz provere” i „kriterijum provere” definisani su u ISO 19011. NAPOMENA 4 uz termin: Relevantne discipline su, na primer, menadžment bezbednošću hrane, menadžment kvalitetom ili menadžment životnom sredinom.

Povezani standardi

Povezani ICS-ovi

Nema informacija