Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Danas je objavljen prvi broj biltena „Standardizacija“

Punih 70 godina nakon izlaska prvog broja biltena „Standardizacija“, a posle 17 godina pauze u izlaženju ovog glasila, danas je pred vama prvi broj obnovljenog biltena Instituta. Iako je Institut u svim ovim godinama informisao svoje korisnike putem brojnih drugih kanala – ISS Informacija, veb-sajta, ISS Novosti i društvenih mreža, ipak je našim korisnicima nedostajao jedan stručni časopis u kojem mogu detaljnije i opširnije da se informišu o svemu što se tiče standardizacije.

U skladu sa aktuelnom situacijom, u prvom broju biltena „Standardizacija“ veliku pažnju smo posvetili krizi COVID-19, kako kroz predstavljanje našeg zbornika „Kriza COVID-19: od menadžerske teorije do prakse” tako i kroz intervju o kriznom menadžmentu sa prof. dr Zoranom Kekovićem, nacionalnim, ali i međunarodnim ekspertom u oblasti društvene bezbednosti i otpornosti. U vezi sa aktuelnom pandemijom je i tekst posvećen smernicama za maske za lice koje su namenjene opštoj populaciji, kao i tekst o preporukama za pouzdano merenje telesne temperature.

U ovom broju biltena je posebno mesto zauzeo tekst o srpskim standardima i ženskom preduzetništvu, sa nekoliko primera naših kompanija na čijem čelu se nalaze žene koje su prepoznale značaj primene standarda i već ostvarile bolje rezultate u poslovanju.

Pored toga, u ovom broju ćete moći da pročitate o novostima u nacionalnoj, evropskoj i međunarodnoj standardizaciji koje se odnose na vodene resurse i preradu otpadnih voda, ali i tekst o biosporinu, biorazgradivom stiroporu koji je zahvaljujući svojim svojstvima proglašen za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji za 2020. godinu. Inače, ISS Bilten će izlaziti četiri puta godišnje i u njemu ćete moći da čitate o novostima iz standardizacije, infrastrukture kvaliteta, inovacija i slično, ali i da se upoznate i sa saradnicima i članovima Instituta, kao i članovima komisija za standarde, koji će u narednim brojevima govoriti o svojim iskustvima na polju standardizacije.

Nadamo se da ćete u ovom ili idućim brojevima biltena naći odgovor na pitanja koja imate, a koja se odnose na standardizaciju, a ako to nije slučaj, slobodno nam možete pisati o tome šta biste voleli da čitate na stranicama biltena i na taj način uticati na njegovu sadržinu.