Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

Novi tehnički propisi i standardi iz oblasti bezbednosti liftova

Trajanje: jednodnevna obuka

Ovaj vebinar pruža detaljne informacije i uputstva za primenu Pravilnika o bezbednosti liftova i Pravilnika o pregledima liftova u upotrebi.

Pravilnikom o bezbednosti liftova preciziraju se pojedine definicije i odredbe u vezi sa isporukom na tržištu i stavljanjem u upotrebu proizvoda na koje se ovaj pravilnik primenjuje. Takođe, dodatno je naglašena odgovornost instalatera liftova, odnosno isporučilaca bezbednosnih komponenata, kao i njihova saradnja sa nadležnim organima.

Pravilnikom o pregledima liftova u upotrebi definisani su postojeći liftovi i precizirani su zahtevi koje mora da ispuni imenovano telo za pregled liftova u upotrebi, kao i uslovi za obavljanje poslova održavanja liftova.

Vebinar pruža sledeće informacije: ko i kako vrši ocenjivanje usaglašenosti liftova/bezbednosnih komponenata; koje isprave i oznake usaglašenosti moraju da prate liftove; informacije o postupcima redovnih i vanrednih pregleda liftova u upotrebi; o usaglašenosti postojećih (starih) liftova sa zahtevima iz novih pravilnika, uz poseban osvrt na obaveze privrednih subjekata i vlasnika liftova; koja je uloga inspekcijskih organa u oblasti liftova; koja je uloga standardizacije sa aspekta primene ovih propisa i slično.

Kome je vebinar namenjen?

Vebinar je namenjen instalaterima liftova i proizvođačima bezbednosnih komponenata, investitorima i odgovornim izvođačima radova u zgradama i objekatima, vlasnicima, kao i predstavnicima skupština stanara zgrada i objekata u koje su liftovi ugrađeni ili se ugrađuju, predstavnicima stručnih udruženja i komora, organizacijama koje održavaju i servisiraju liftove, stambeno-komunalnim preduzećima, imenovanim telima za ocenjivanje usaglašenosti, inspekcijskim i upravnim organima u ovoj oblasti (građevinska, tržišna inspekcija, organi za protivpožarnu zaštitu) i drugim zainteresovanim stranama.

Predavači:

Mile Mitrović, šef Odseka za harmonizovane tehničke propise, imenovanje i nadzor, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda Ministarstva privrede

Božo Vukašinović, rukovodilac kontrolnog tela ELKONT INŽENJERING d.o.o. Beograd, zamenik predsednika Saveta za liftove PKS-PK Beograda

Aleksandar Stefanović, samostalni savetnik u Odeljenju za metalurgiju, mašinstvo, građevinarstvo i saobraćaj u ISS-u

Prijavite se na linku: https://forms.gle/vz9mUDcXH3FZRphy7

Nakon formiranja grupe polaznika vebinara, dostavićemo vam tačan datum održavanja i detaljan program obuke.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na tel: 011/3409-340, 011/3409-390, ili imejl: iss-edukacija@iss.rs

Datumi obuka

Molimo Vas izaberite obuku koju želite da pohađate. Možete rezervisati mesta za tri učesnika putem veb sajta.*

*Navedena cena je za jednu osobu. Za organizacije koje prijave više od dva polaznika za istu obuku, za sve polaznike odobrava se popust u iznosu od 10% visine naknade po učesniku.