Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

E275

Analiza hrane - Horizontalne metode

Aktivna

Glavna komisija

Институт за стандардизацију Србије

Marijana Petkovic

Prof.dr Ljilja Todorović

Odeljenje za hemijske tehnologije, poljoprivredu, šumarstvo, bezbednost, životnu sredinu i opšte standarde

Apstrakt

Standardizacija horizontalnih metoda za analizu hrane (tj. metoda za detekciju i/ili određivanje aditiva, ostataka pesticida i kontaminenata, hrane tretirane zračenjem, genetički modifikovane hrane, alargena, vitamina i minerala). Horizontalne mikrobiološke metode za analizu hrane isključene su iz predmeta i područja primene ove komisije.

Činjenice i brojke

18

je broj novih projekata

192

je broj standarda koji su dostupni javnosti

Javna dokumenta

Veza sa međunarodnim ili evropskim komitetom

Rad na donošenju srpskih standarda odvija se u nacionalnim tehničkim komisijama, koje se obrazuju prema međunarodnim i evropskih tehničkim komitetima. U našim komisijama rade eksperti iz različitih oblasti. Budite i vi jedan od njih i uključite se u zajednički rad

CEN/TC 275

O član

CEN/TC 275

O član od

CEN/TC 453

O član od 21. 5. 2019.

CEN/TC 453

O član od 21. 5. 2019.

ISO/TC 34/SC 16

O član

ISO/TC 34/SC 16

O član od

ISO/TC 34/SC 19

O član od 21. 5. 2019.

ISO/TC 34/SC 19

O član od 21. 5. 2019.

CEN/TC 460

O član od 20. 5. 2024.

CEN/TC 460

O član od 20. 5. 2024.