Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

ISO 26642:2010

Food products — Determination of the glycaemic index (GI) and recommendation for food classification
23. 9. 2010.

Опште информације

90.93     16. 7. 2021.

ISO

ISO/TC 34

Međunarodni standard

67.040  

engleski   francuski   ruski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

ISO 26642:2010 specifies a method for the determination of the glycaemic index (GI) of carbohydrates in foods.
ISO 26642:2010 defines the GI, outlines qualifying factors, and specifies requirements for its application.
ISO 26642:2010 recommends criteria for classification of foods into low, medium and high GI.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
ISO 26642:2010
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
16. 7. 2021.

Nacionalna preuzimanja

Prehrambeni proizvodi – Određivanje glikemijskog indeksa (GI) i preporuka za klasifikaciju hrane

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda