Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

prSRPS EN ISO 24223:2024

Sir – Smernice za pripremu uzoraka za fizičko i hemijsko ispitivanje

Cheese — Guidance on sample preparation for physical and chemical testing

Опште информације

10.99    

ISS

E034-5

Evropski standard

engleski  

Apstrakt

U ovom dokumentu date su smernice za pripremu uzorka sira (svežeg sira, (polu)mekog sira, (polu) tvrdog sira i topljenog sira) i sira od surutke za fizičku i hemijsku analizu, uključujući analizu primenom instrumentalnih metoda.
Ovaj dokument opisuje (pod)uzorkovanje i faze pripreme uzorka koji se izvode nakon uzorkovanja u skladu sa ISO 707 | IDF 50 i pre priprema uzorka specifičnih za metodu, na primer kao kod analitičkih metoda navedenih u Prilogu A.

Životni ciklus

PRETHODNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 24223:2022

TRENUTNO

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 24223:2024
10.99 Novi projekat se prihvata

Povezani projekti

Identičan sa prEN ISO 24223 rev IDENTICAL

Identičan sa ISO/CD 24223 IDENTICAL