Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

prSRPS EN ISO 25273:2025

Žita i proizvodi od žita - Pšenica (Triticum aestivum L.) - Određivanje alveografskih svojstava testa od brašna za tržište i od brašna proizvedenog laboratorijskog mlevenja pri podešenoj hidrataciji i metodologiji laboratorijskog mlevenja

Cereals and cereal products — Common wheat (Triticum aestivum L.) — Determination of alveograph properties of dough at adapted hydration from commercial or test flours and test milling methodology

Опште информације

10.99     21. 1. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

engleski  

Apstrakt

Ovim dokumentom utvrđuje se metoda, u kojoj se koristi alveograf, za određivanje reoloških svojstava različitih tipova testa, koja su dobijena iz brašana od "mekih" i "tvrdih" pšenica (Triticum aestivum L.) i koja su proizvedena industrijskim ili laboratorijskim mlevenjem.
Njime se opisuje alvelografsko ispitivanje i korišćenje laboratorijskog mlina za proizvodnju brašana u dve faze:
-priprema zrna pšenice za mlevenje; i
-sam proces mlevenja.

Životni ciklus

PRETHODNO

NAPUŠTEN
delSRPS EN 15731:2023

TRENUTNO

PROJEKAT
prSRPS EN ISO 25273:2025
10.99 Novi projekat se prihvata
21. 1. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa prEN ISO 25273 IDENTICAL

Identičan sa ISO/AWI 25273 IDENTICAL