SRPS EN 12742:2004
Sokovi od voća i povrća - Određivanje sadržaja slobodnih aminokiselina - Metoda tečne hromatografije
Fruit and vegetable juices - Determination of the free amino acids content - Liquid chromatographic method
1. 1. 2004.
1. 1. 2004.
Опште информације
90.93
28. 7. 2021.
90.00
28. 7. 2023.
ISS
E034-3
Evropski standard
67.160.20
srpski
Apstrakt
Ovim standardom utvrđuje se hromatografski postupak za određivanje sadržaja slobodnih aminokiselina u sokovima od voća i povrća i srodnim proizvodima.
Životni ciklus
TRENUTNO
OBJAVLJEN
SRPS EN 12742:2004
90.93
Odluka o potvrđivanju standarda
28. 7. 2021.
Povezani projekti
Identičan sa
EN 12742:1999
Propisi
"Сл. гласник РС" , бр. 103/2018 Sl. glasnik 103/2018
PRAVILNIK o voćnim sokovima i određenim srodnim proizvodima namenjenim za ljudsku upotrebu
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE