SRPS EN 1140:2005
Sokovi od voća i povrća - Enzimsko određivanje sadržaja D-glukoze i D-fruktoze - NADPH spektrometrijska metoda
Fruit and vegetable juices - Enzymatic determination of D-glucose and D-fructose content - NADPH spectrometric method
23. 8. 2005.
23. 8. 2005.
Опште информације
90.93
31. 12. 1999.
ISS
E034-3
Evropski standard
67.160.20
srpski
Apstrakt
Standardom se utvrđuje enzimska metoda za određivanje D-glukoze i D-fruktoze u sokovima od voća ili povrća i srodnim proizvodima.
Životni ciklus
TRENUTNO
OBJAVLJEN
SRPS EN 1140:2005
90.93
Odluka o potvrđivanju standarda
31. 12. 1999.
Povezani projekti
Identičan sa
EN 1140:1994
Propisi
"Сл. гласник РС" , бр. 103/2018 Sl. glasnik 103/2018
PRAVILNIK o voćnim sokovima i određenim srodnim proizvodima namenjenim za ljudsku upotrebu
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE