Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 1672-2:2008

Mašine za prehrambenu industriju - Osnovni pojmovi - Deo 2: Higijenski zahtevi

Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene requirements
27. 3. 2008.
27. 3. 2008.
95.99   Povučen  

Опште информације

95.99    

ISS

E153

Evropski standard

67.260  

srpski  

Termini

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom se utvrđuju zajednički higijenski zahtevi za mašine koje se upotrebljavaju za pripremanje i obradu hrane za ljudsku, i ako je relevantno, za životinjsku potrošnju kako bi se otklonio ili na najmanju meru smanjio rizik od zaraze, infekcije, bolesti, ili povrede nastale zbog ove hrane. On identifikuje opasnosti koje se odnose na upotrebu mašina za prehrambenu industriju i opisuje metode projektovanja i uputstvo za upotrebu, radi otklanjanja ili smanjenja ovih rizika.

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

98/37/EC

Harmonizovan

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN 1672-2:2008
95.99 Povučen

REVIDIRAN OD

POVUČEN
SRPS EN 1672-2:2010

Povezani projekti

Identičan sa EN 1672-2:2005