Ovim dokumentom se utvrđuju zajednički higijenski zahtevi za mašine koje se upotrebljavaju za pripremanje i obradu hrane za ljudsku i, ako je relevantno, za životinjsku potrošnju kako bi se otklonio ili na najmanju meru smanjio rizik od zaraze, infekcije, bolesti, ili povrede nastale zbog ove hrane. On identifikuje opasnosti koje se odnose na upotrebu mašina za prehrambenu industriju i opisuje metode projektovanja i uputstvo za upotrebu, radi otklanjanja ili smanjenja ovih rizika.
NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.
POVUČEN
SRPS EN 1672-2:2008
POVUČEN
SRPS EN 1672-2:2010
95.99
Povučen
31. 3. 2021.
OBJAVLJEN
SRPS EN 1672-2:2021
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE