Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 3093:2009

Pšenica, raž i odgovarajuća brašna, durum pšenica i krupica (griz) od durum pšenice - Određivanje broja padanja u skladu sa Hagberg-Pertenom

Wheat, rye and respective flours, durum wheat and durum wheat semolina - Determination of the Falling Number according to Hagberg-Perten (ISO 3093:2004)
9. 7. 2009.
95.99   Povučen  

Опште информације

95.99    

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom opisuje se određivanje aktivnosti a-amilaze žita metodom broja padanja u skladu sa Hagberg-Perten.
Metoda se primenjuje na zrna žita i posebno na pšenicu i raž i njihova brašna, durum pšenicu i njen griz.
Metoda se ne primenjuje za određivanje niskih nivoa aktivnosti a-amilaze.

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 3093:2009
95.99 Povučen

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 3093:2010

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 3093:2007

Identičan sa ISO 3093:2004 IDENTICAL

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina