Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 5530-1:2013

Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 1: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem farinografa

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph (ISO 5530-1:2013)
31. 5. 2013.
95.99   Povučen   28. 2. 2025.

Опште информације

95.99     28. 2. 2025.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim delom međunarodnog standarda utvrđuje se metoda za odre¬đivanje apsorpcije vode u brašnu korišćenjem farinografa i ponašanje testa napravljenog od tog brašna pri mešanju. Metoda se primenjuje na pšenično brašno (Triticum aestivum L.).

Životni ciklus

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 5530-1:2013
95.99 Povučen
28. 2. 2025.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 5530-1 :2025

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 5530-1:2014

Identičan sa ISO 5530-1:2013

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina