Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

delSRPS EN ISO 5530-2:2015

Pšenično brašno — Fizička svojstva testa — Deo 2: Određivanje reoloških svojstava korišćenjem ekstenzografa

Wheat flour - Physical characteristics of doughs - Part 2: Determination of rheological properties using an extensograph (ISO 5530-2:2012)

Опште информације

10.98    

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski  

Projekat je napušten zbog toga što je međunarodni standard koji je služio kao osnova za donošenje evropskog standarda (ISO 5530-2:2012) preuzet 2013. godine kao identični srpski standard SRPS ISO 5530-2:2013.

Apstrakt

This part of ISO 5530 specifies a method, using an extensograph, for the determination of the rheological
properties of wheat flour dough in an extension test. The recorded load?extension curve is used to assess
general quality of flour and its response to improving agents.
The method is applicable to experimental and commercial flours from wheat (Triticum aestivum L.).
NOTE This part of ISO 5530 is based on ICC 114.[3]

Životni ciklus

TRENUTNO

NAPUŠTEN
delSRPS EN ISO 5530-2:2015
10.98 Novi projekat se odbacuje

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 5530-2:2014

Identičan sa ISO 5530-2:2012 IDENTICAL