Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 16618:2015

Analiza hrane ― Određivanje akrilamida u hrani pomoću tečne hromatografije sa tandem masenom spektrometrijom (LC-ESI-MS-MS)

Food analysis - Determination of acrylamide in food by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-ESI-MS/MS)
31. 8. 2015.

Опште информације

90.93     21. 3. 2021.

90.00    21. 3. 2026.

ISS

E275

Evropski standard

67.060     67.080.20     67.140.20     67.050  

engleski  

Plan 2015

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim evropskim standardom se utvrđuje metoda za određivanje akrilamida u pekarskim proizvodima, kao što su hleb, tost-hleb, hrskavi hleb, kolači sa buterom i keks, kao i proizvodi od krompira, kao što su čips, hrskavi krompir i palačinke od krompira i pržene kafe, tečnom hromatografijom sa elektrosprej-jonizacijom i tandem-masenom spektrometrijom (LC-ESI-MS / MS).

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 16618:2015
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
21. 3. 2021.

Povezani projekti

Identičan sa EN 16618:2015