Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 10504:2016

Derivati skroba — Određivanje sastava glukoznih sirupa, fruktoznih sirupa i hidrogenizovanih glukoznih sirupa — Metoda tečne hromatografije visoke performanse

Starch derivatives - Determination of the composition of glucose syrups, fructose syrups and hydrogenated glucose syrups - Method using high-performance liquid chromatography (ISO 10504:2013)
31. 5. 2016.

Опште информације

60.60     31. 5. 2016.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.180.20  

engleski  

plan 2016

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom se opisuje metoda tečne hromatografije visoke performanse (HPLC) za određivanje sastava rastvora dekstroze, glukoznih sirupa, sirupa koji sadrže fruktozu, hidrogenizovanih glukoznih sirupa, sorbitola, manitola i maltitola. Sastojci su uglavnom glukoza, maltoza, maltotrioza, fruktoza, sorbitol, manitol, maltitol i malto-oligosaharidi. Upotreba kolona pakovanih sa katjonskim jonoizmenjivačkim smolama je neophodna.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 10504:2008

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 10504:2016
60.60 Standard objavljen
31. 5. 2016.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 10504:2015

Identičan sa ISO 10504:2013