Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

carrier

engleski

Termin
carrier
Opis

substances used to dissolve, dilute, disperse or otherwise physically modify a food additive (3.5) or a flavouring, food enzyme, nutrient and/or other substance added for nutritional or physiological purposes to a food (3.4) without altering its function (and without exerting any technological effect themselves) in order to facilitate its handling, application or use.

srpski

Termin
Nema informacija
Opis
Nema informacija

srpski

Termin
носач
Opis

супстанце које се користе за растварање, разблаживање, дисперзију или за неку другу физичку модификацију прехрамбеног адитива (_3.5) или ароме, ензима у храни, хранљиве материје и/или другe супстанцe која се додаје у нутритивне или физиолошке сврхе у храну_ (3.4) без промене њене функције (и без било каквог технолошког ефекта) како би се олакшало руковање, примена или коришћење

Povezani standardi

Povezani ICS-ovi

  • 67.040 - Prehrambeni proizvodi uopšte