Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

ISO 5554:1978

Meat products — Determination of starch content (Reference method)
1. 6. 1978.

Опште информације

90.93     20. 2. 2024.

ISO

ISO/TC 34/SC 6

Međunarodni standard

67.120.10  

francuski   engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

The method consists in heating a test portion with ethanolic potassium hydroxide solution until the meat components are totally dissolved, decanting, washing of the remaining residue with hot ethanol, filtering, dissolving in hydrochloric acid, and hydrolysis, followed by titrimetric determination of the glucose formed.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
ISO 5554:1978
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
20. 2. 2024.

Nacionalna preuzimanja

Proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba (Referentna metoda) - (Identičan sa ISO 5554:1978)

90.93   Odluka o potvrđivanju standarda

E034-6 Saznaj više