Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 13965:2002

Meso i proizvodi od mesa - Određivanje sadržaja skroba i glukoze - Enzimska metoda

Meat and meat products — Determination of starch and glucose contents — Enzymatic method
28. 11. 2002.
28. 11. 2002.

Опште информације

90.20     15. 7. 2025.

90.60    2. 12. 2025.

ISS

E034-6

Međunarodni standard

67.120.10  

srpski  

Termini

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom se utvrđuje enzimska metoda za određivanje sadržaja bezvodnog skroba i sadržaja glukoze u svim vrstama mesa i proizvodima od mesa uključujući meso živine. Metoda je pogodna za kvantitativno određivanje sadržaja skroba i glukoze do nivoa od 0,30% (m/m). Metoda se ne primenjuje za hemijski modifikovane skrobove ili njihove derivate.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 13965:2002
90.20 Početak postupka preispitivanja standarda
15. 7. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 13965:1998

Pregled

Da biste videli ceo sadržaj, morate se registrovati ili prijaviti pomoću korisničkog imena koje već imate.

Prijavite se