Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 3947:2008

Skrobovi, nativni ili modifikovani - Određivanje sadržaja ukupne masti

Starches, native or modified - Determination of total fat content (ISO 3947:1977)
23. 4. 2008.
23. 4. 2008.

Опште информације

90.93     13. 10. 1999.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.180.20  

srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom se utvrđuje metoda određivanja sadržaja ukupne masti u skrobovima, nativnim ili modifikovanim, čiji je očekivani ukupni sadržaj ukupne masti manji od 1,5% (m/m). Princip metode je hidroliza proizvoda ključalom hlorovodoničnom kiselinom i koagulacija nerastvorljivih proizvoda, uključujući ukupnu mast, hlađenjem. Separacija filtracijom, sušenje i izdvajanje ukupnih masti ekstrakcijom sa rastvaračem.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 3947:2002

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 3947:2008
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
13. 10. 1999.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 3947:1994

Identičan sa ISO 3947:1977 IDENTICAL