Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 11816-2:2016

Mleko i proizvodi od mleka – Određivanje aktivnosti alkalne fosfataze – Deo 2: Fluorimetrijska metoda za sir

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese (ISO 11816-2:2016)
31. 7. 2018.
31. 7. 2018.
95.99   Povučen   31. 5. 2024.

Опште информације

95.99     31. 5. 2024.

ISS

E034-5

Evropski standard

67.100.30  

srpski  

Plan 2017

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Standardom ISO 11816-2:2016|IDF 155-2:2016 utvrđuje se fluorimetrijska metoda za određivanje aktivnosti alkalne fosfataze (ALP, EC 3.1.3.1) u siru. Ova metoda se primenjuje na meke, polutvrde i tvrde sireve, pod uslovom da su plesni samo na površini, ali nisu i u unutrašnjosti sira (npr. plavi sirevi). Za velike tvrde sireve se primenjuju specifični uslovi pri uzorkovanju (videti tačku 7). Instrumentom mogu da se očitavaju aktivnosti u tečnosti iznad taloga do 7 000 milijedinica po litru (mU/l).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 11816-2:2009

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 11816-2:2016
95.99 Povučen
31. 5. 2024.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 11816-2:2024

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 11816-2:2016

Identičan sa ISO 11816-2:2016