Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 20483:2012

Žita i mahunjače — Određivanje sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovih proteina — Metoda po Kjeldalu

Cereals and pulses - Determination of the nitrogen content and calculation of the crude protein content - Kjeldahl method (ISO 20483:2006)
27. 4. 2012.
27. 4. 2012.
95.99   Povučen   30. 5. 2014.

Опште информације

95.99     30. 5. 2014.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

srpski  

From plan 2010

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda po Kjeldalu za određivanje sadržaja azota u žitima, mahunjačama i njihovim proizvodima, i metoda za izračunavanje sadržaja sirovih proteina.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 20483:2009

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 20483:2012
95.99 Povučen
30. 5. 2014.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 20483:2014

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 20483:2006

Identičan sa ISO 20483:2006

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE