Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 1736:2010

Mleko u prahu i proizvodi od mleka u prahu — Određivanje sadržaja masti — Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)

Dried milk and dried milk products - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method)(ISO 1736:2008)
28. 9. 2010.
28. 9. 2010.

Опште информације

90.93     19. 3. 2012.

90.00    19. 3. 2017.

ISS

E034-5

Evropski standard

67.100.10  

srpski  

SRPS EN ISO 1042:2010;SRPS EN ISO 4788:2010

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u mleku u prahu i proizvodima od mleka u prahu. Metoda se primenjuje na mleko u prahu sa sadržajem masti od 40 % (maseni udeo) ili više, punomasno mleko u prahu, delimično obrano mleko u prahu, obrano mleko u prahu, surutku u prahu, mlaćenicu u prahu i serum maslaca u prahu.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 1736:2005

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 1736:2010
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
19. 3. 2012.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 1736:2008

Identičan sa ISO 1736:2008

Identičan sa IDF 9:2008