Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 14864:2013

Pirinač — Procena vremena želatiniziranja zrna tokom kuvanja

Rice — Evaluation of gelatinization time of kernels during cooking
31. 5. 2013.

Опште информације

90.93     18. 6. 2025.

90.20    15. 4. 2030.

ISS

E034-4

Međunarodni standard

67.060  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom se utvrđuje metoda procene vremena želatiniziranja zrna pirinča tokom kuvanja. Standarad se primenjuje na mleveni pirinač koji je definisan u ISO 7301.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 14864:2013
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
18. 6. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 14864:1998

Nacionalni propisi i standardi

„Сл. гласник РС“, бр. 68/16
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina