Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 12082:2013

Topljeni sir i proizvodi od topljenog sira — Izračunavanje sadržaja dodatih sredstava za emulgovanje na bazi citrata i regulatora kiselosti/pH-vrednosti izraženih kao limunska kiselina

Processed cheese and processed cheese products — Calculation of the content of added citrate emulsifying agents and acidifiers/pH-controlling agents, expressed as citric acid
27. 8. 2013.

Опште информације

90.93     19. 4. 2024.

90.20    15. 4. 2029.

ISS

E034-5

Međunarodni standard

67.100.30  

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Standardom ISO 12082|IDF 52:2006 utvrđuje se metoda za izračunavanje približnog sadržaja dodatih sredstava za emulgovanje na bazi citrata i regulatora kiselosti/pH-vrednosti, izraženih kao limunska kiselina, u topljenom siru i proizvodima od topljenog sira. Metoda se primenjuje za one topljene sireve i proizvode od topljenih sireva koji ne sadrže druge osnovne sastojke sa značajnim sadržajem limunske kiseline, osim mleka u prahu i/ili surutke u prahu.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 12082:2013
90.93 Odluka o potvrđivanju standarda
19. 4. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 12082:2006

Identičan sa IDF 52:2006