Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 20483:2014

Žita i mahunjače — Određivanje sadržaja azota i izračunavanje sadržaja sirovih proteina — Metoda po Kjeldalu

Cereals and pulses - Determination of the nitrogen content and calculation of the crude protein content - Kjeldahl method (ISO 20483:2013)
30. 5. 2014.
29. 1. 2021.

Опште информације

60.60     30. 5. 2014.

ISS

E034-4

Evropski standard

67.060  

engleski   srpski  

Termini

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje sadržaja azota u žitima, mahunjačama i njihovim proizvodima, u skladu sa metodom po Kjeldalu i metoda za izračunavanje sadržaja sirovih proteina.

Ovom metodom ne pravi se razlika između proteinskog i neproteinskog azota. Ukoliko je važno da se odredi sadržaj neproteinskog azota, može se primeniti odgovarajuća metoda.
NAPOMENA U nekim slučajevima potpuni "rikaveri" azota iz nitrata i nitrita nije moguće ostvariti ovom metodom.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 20483:2012

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 20483:2014
60.60 Standard objavljen
30. 5. 2014.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 20483:2013

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 41/2019 41/2019
PRAVILNIK o analizatorima za merenje sadržaja proteina u žitu

MINISTARSTVO PRIVREDE