Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 6887-3:2017

Mikrobiologija lanca hrane — Pripremanje uzoraka za ispitivanje, početne suspenzije i decimalnih razblaženja za mikrobiološko ispitivanje — Deo 3: Specifična pravila za pripremanje ribe i proizvoda od ribe

Microbiology of the food chain - Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination - Part 3: Specific rules for the preparation of fish and fishery products (ISO 6887-3:2017)
31. 8. 2017.

Опште информације

60.60     31. 8. 2017.

ISS

E034-9

Evropski standard

07.100.30  

engleski  

Plan 2017

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim dokumentom se utvrđuju pravila za pripremanje uzoraka ribe i proizvoda od ribe i njihovih suspenzija za mikrobiološko ispitivanje onda kada je za te uzorke potrebno pripremanje drugačijom metodom od one opisane u ISO 6887-1. Standardom ISO 6887-1 definišu se opšta pravila za pripremanje početne suspenzije i razblaženja za mikrobiološko ispitivanje. Ovaj dokument uključuje posebne postupke za uzorkovanje sirovih mekušaca, plaštaša i bodljokožaca iz zone primarne proizvodnje.
NAPOMENA Uzorkovanje sirovih mekušaca, plaštaša i bodljokožaca iz zone primarne proizvodnje obuhvaćeno je ovim dokumentom u većoj meri nego standardom ISO 13307 kojim se utvrđuju pravila uzorkovanja iz primarne faze proizvodnje na kopnu.
Ovaj dokument isključuje pripremanje uzoraka za potrebe metoda ispitivanja za određivanje broja i metoda ispitivanja za otkrivanje onda kada su pojedinosti pripremanja utvrđene u odgovarajućim međunarodnim standardima (npr. ISO/TS 15216-1 i ISO/TS 15216-2 za određivanje virusa hepatitisa A i norovirusa korišćenjem RT-PCR u realnom vremenu). Ovaj dokument je pred¬viđen da se koristi zajedno sa ISO 6887-1. On se primenjuje na sledeću sirovu, prerađenu, ili zamrznutu ribu, školjkaše, kao i njihove proizvode (videti Prilog A za klasifikaciju glavnih taksonomskih kategorija).

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 6887-3:2008

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 6887-3:2017
60.60 Standard objavljen
31. 8. 2017.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 6887-3:2017

Identičan sa ISO 6887-3:2017