Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN 17250:2020

Prehrambeni proizvodi ― Određivanje ohratoksina A u začinima, sladiću, proizvodima od sladića, kakau i kakao proizvodima prečišćavanjem na IAC i HPLC-FLD

Foodstuffs - Determination of ochratoxin A in spices, liquorice, cocoa and cocoa products by IAC clean-up and HPLC-FLD
24. 3. 2020.
31. 8. 2022.

Опште информације

90.20     15. 4. 2025.

90.60    2. 9. 2025.

ISS

E275

Evropski standard

67.220.10     67.140.30  

engleski   srpski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom se opisuje postupak za određivanje ohratoksina A (OTA) u čili paprici, paprici, crnom i belom biberu, muskatnom oraščiću, u mešavini začina, sladiću, kakaou i kakao proizvodima, prečišćavanjem na imunoafinitetnoj koloni i tečnom hromatografijom visoke performanse sa fluorescentnom detekcijom.

Povezane direktive

NAPOMENA: Ukoliko se u polju sa nazivom direktive ne nalazi reč „harmonizovan“ (obeležena zelenom bojom), to znači da evropski standard nije citiran u OJEU.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN 17250:2020
90.20 Početak postupka preispitivanja standarda
15. 4. 2025.

Povezani projekti

Identičan sa EN 17250:2020

Pregled

Da biste videli ceo sadržaj, morate se registrovati ili prijaviti pomoću korisničkog imena koje već imate.

Prijavite se