Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 18794:2019

Kafa – Senzorska analiza – Rečnik

Coffee — Sensory analysis — Vocabulary
27. 3. 2019.

Опште информације

90.92     31. 8. 2023.

ISS

E034-7,8,15,18

Međunarodni standard

01.040.67     67.140.20  

engleski  

Plan 2019

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

U ovom dokumentu su definisani termini koji se odnose na senzorsku analizu kafe. Ovaj dokument obuhvata definicije primenjive za sirovu, prženu i mlevenu kafu, ekstrakte kafe i rastvorljivu kafu. Termini su dati u okviru sledećih zaglavlja:
a) osnovni termini za senzorske analize;
b) generički termini u senzorskom ocenjivanju kafe;
c) terminologija koja se odnosi na na mirise i ukuse specifične za kafu;
d) termini koje obično koriste stručnjaci pri senzorskom ocenjivanju kafe.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 18794:2019
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
31. 8. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 18794:2018