Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

emulzija jestivih ulja

engleski

Termin
edible oil emulsion
Opis

high fat product (> 75 % fat) having the same constituents as butter but a composition that does not meet the Codex definition for butter NOTE Reduced fat butters (e.g. 3/4 fat, 1/2 fat) are considered to belong to the class of spreadable fats.

srpski

Termin
emulzija jestivih ulja
Opis

proizvod sa visokim sadržajem masti (75 %) koji ima iste sastojke kao maslac, ali čiji sastav ne zadovoljava Codex definiciju za maslac
NAPOMENA Smatra se da maslac sa smanjenim sadržajem masti (npr. 3/4 masti i 1/2 masti) pripada klasi masnih namaza.

srpski

Termin
emulzija jestivih ulja
Opis

proizvod sa visokim sadržajem masti (75 %) koji ima iste sastojke kao maslac, ali čiji sastav ne zadovoljava Codex definiciju za maslac
NAPOMENA Smatra se da maslac sa smanjenim sadržajem masti (npr. 3/4 masti i 1/2 masti) pripada klasi masnih namaza.

Povezani standardi

Povezani ICS-ovi

Nema informacija