Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

ISO 5530-1:2025

Wheat flour — Physical characteristics of doughs — Part 1: Determination of water absorption and rheological properties using a farinograph
15. 1. 2025.

Опште информације

90.92     3. 7. 2025.

ISO

ISO/TC 34/SC 4

Međunarodni standard

67.060  

engleski   francuski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

This document specifies a method using a farinograph for the determination of the water absorption of flours and the mixing behaviour of doughs made from them by a constant flour mass procedure or by a constant dough mass procedure.
The method is applicable to experimental and commercial flours from wheat (Triticum aestivum L.).
NOTE            This document is related to ICC 115/1[5] and AACC Method 54-21.02[6].

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
ISO 5530-1:2013

TRENUTNO

OBJAVLJEN
ISO 5530-1:2025
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
3. 7. 2025.

REVIDIRAN OD

PROJEKAT
ISO/FDIS 5530-1

Nacionalna preuzimanja

Pšenično brašno – Fizička svojstva testa – Deo 1: Određivanje apsorpcije vode i reoloških svojstava korišćenjem farinografa

60.60   Standard objavljen

E034-4 Saznaj više