Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS EN ISO 1211:2011

Mleko — Određivanje sadržaja masti — Gravimetrijska metoda (Referentna metoda)

Milk - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method) (ISO 1211:2010)
28. 6. 2011.
28. 6. 2011.

Опште информације

60.60     28. 6. 2011.

ISS

E034-5

Evropski standard

67.100.10  

srpski  

From plan 2011

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Standardom se utvrđuje referentna metoda za određivanje sadržaja masti u mleku dobrog fizičko-hemijskog kvaliteta. Metoda se primenjuje na sirovo kravlje mleko, sirovo ovčije mleko, sirovo kozije mleko, mleko sa smanjenim sadržajem masti, obrano mleko, hemijski konzervisano mleko i proizvode od mleka. Ne primenjuje se onda kada je potrebna veća tačnost za obrano mleko, npr. da se ustanovi operativna efikasnost separatora pavlake.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS EN ISO 1211:2008

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS EN ISO 1211:2011
60.60 Standard objavljen
28. 6. 2011.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 1211:2010

Identičan sa ISO 1211:2010