Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 11294:2019

Pržena mlevena kafa – Određivanje sadržaja vlage – Metoda određivanja gubitka mase na 103 ºC (rutinska metoda)

Roasted ground coffee — Determination of moisture content — Method by determination of loss in mass at 103 degrees C (Routine method)
27. 3. 2019.
31. 10. 2023.

Опште информације

90.60     3. 3. 2024.

ISS

E034-7,8,15,18

Međunarodni standard

67.140.20  

engleski   srpski  

Plan 2019
Termini

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se rutinska metoda za određivanje gubitka mase na 103 °C pržene mlevene kafe. Ova metoda je posebno pogodna za degasifikovanu prženu mlevenu kafu zbog prisustva isparljivih materija, posebno varijabilnih količina ugljen-dioksida u prženoj kafi.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 11294:2019
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
3. 3. 2024.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 11294:1994

Nacionalni propisi i standardi

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamena za kafu, kao i srodniih proizvoda