Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 24115:2019

Sirova kafa – Postupak kalibracije vlagomera – Rutinska metoda

Green coffee — Procedure for calibration of moisture meters — Routine method
27. 3. 2019.

Опште информације

90.60     2. 9. 2023.

ISS

E034-7,8,15,18

Međunarodni standard

67.140.20  

engleski  

Plan 2019

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se postupak za podešavanje i naknadnu kalibraciju vlagomera za sirovu kafu sa referentnim uzorcima (RSs). Referentni uzorci (RSs) su zrna sirove kafe sa različitim sadržajem vlage koji je određen standardnom metodom (ISO 6673).
NAPOMENA Ova metoda određivanja gubitka mase može se po dogovoru smatrati kao metoda za određivanje sadržaja vlage i može se kao takva koristiti na osnovu sporazuma zainteresovanih strana.
Ovaj međunarodni standard se primenjuje na sirovu kafu u zrnu.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 24115:2019
90.60 Završetak postupka preispitivanja standarda
2. 9. 2023.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 24115:2012