Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 7889:2011

Jogurt — Određivanje broja karakterističnih mikroorganizama — Tehnika brojanja kolonija na 37 C

Yogurt — Enumeration of characteristic microorganisms — Colony-count technique at 37 degrees C
29. 7. 2011.
29. 7. 2011.

Опште информације

90.92     14. 4. 2020.

ISS

E034-5

Međunarodni standard

07.100.30     67.100.99  

srpski  

Iz plana za 2010

Kupovina

Objavljen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim međunarodnim standardom utvrđuje se metoda za određivanje broja karakterističnih mikroorganizama u jogurtu pomoću tehnike brojanja kolionija na 37 C. Metoda je primenljiva za jogurte u kojima su oba karakteristična mikrorganizma (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus) prisutna i sposobna za rast.

Životni ciklus

TRENUTNO

OBJAVLJEN
SRPS ISO 7889:2011
90.92 Odluka o izmeni ili reviziji standarda
14. 4. 2020.

Povezani projekti

Identičan sa ISO 7889:2003