Telefon: (011) 7541-421, 3409-301, 3409-335, 6547-293, 3409-310
E-mail: Prodaja standarda: prodaja@iss.rs Seminari, obuke: iss-edukacija@iss.rs Informacije o standardima: infocentar@iss.rs
Stevana Brakusa 2, 11030 Beograd
Glavni meni

SRPS ISO 6673:2012

Sirova kafa - Određivanje gubitka mase na 105° C

Green coffee — Determination of loss in mass at 105 degrees C
24. 9. 2012.
95.99 Povučen   31. 5. 2016.

Опште информације

95.99     31. 5. 2016.

ISS

E034-7,8,15,18

Međunarodni standard

67.140.20  

engleski  

Kupovina

Povučen

Jezik na kome želite da primite dokument.

Apstrakt

Ovim standardom utvrđuje se metoda za određivanje gubitka mase sirove kafe na 105 °C. Metoda se primenjuje za sirovu kafu bez kofeina, kao i sa kofeinom koja je definisana u SRPS ISO 3509. Ova metoda određivanja gubitka mase može se smatrati, po dogovoru, za metodu određivanja sadržaja vlage i kao takva može se na osnovu dogovora zainteresovanih strana koristiti, ali ona daje rezultate koji su niži za oko 1,0 % od rezultata dobijenih metodom opisanom u SRPS ISO 1446.

Životni ciklus

PRETHODNO

POVUČEN
SRPS ISO 6673:1995

TRENUTNO

POVUČEN
SRPS ISO 6673:2012
95.99 Povučen
31. 5. 2016.

REVIDIRAN OD

OBJAVLJEN
SRPS ISO 6673:2016

Povezani projekti

Identičan sa ISO 6673:2003

Propisi

"Сл. гласник РС" бр. 159/20 Pravilnik o kvalitetu sirove kafe, proizvoda od kafe, zamene za kafu, kao i srodnih proizvoda